Valencia, iets verder weg!

Trots zijn de Valencianen op hun volkse levensstijl! En terecht, hier is geen massatoerisme, wel het echte Spanje. Deze stad is dan ook een absolute aanrader om een dag te bezoeken vanuit Benidorm. Je vindt hier prachtige stranden, vele klokkentorens die de stad sieren, leuke restaurants, een groot aanbod aan musea en kunstgalerieën. In Valencia is genoeg te beleven, maar doe het niet gehaast. Als je door de straten van Valencia zult lopen, ontdek je al snel dat achter elke muur en achter elke steen een rijke historie schuilt. Mooie bezienswaardigheden en de echte trekpleisters van deze stad zijn:

  • Catedral de Valencia; een prachtige Gotische kathedraal. Met maar liefst drie unieke kunststromingen en entrees kunt u deze 13-e eeuwse kathedraal betreden. De 51 meter hoge klim biedt vervolgens een prachtig uitzicht over de stad, het binnenland en de zee.
  • De Torres de Serranos en Quart; deze Gotische architectuur werd drie eeuwen lang gebruikt om de adel gevangen te houden. De torens zijn de overblijfselen van de dikke stadsmuren. Ooit diende de toren als een gevangenis voor vrouwen. Tegenwoordig is hier het Slotenmakersmuseum gevestigd.
  • Lonja de la Seda; zonder enige twijfel het meest unieke gebouw van Valencia. La Lonja was uitgegroeid tot de grootste markt van Europa, voornamelijk voor de handel in zijde. Ontdek dan ook de schatten die deze prachtige kathedraal bewaart. Inmiddels is dit gebouw door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.
  • Plaza de la Virgen; een prachtig plein met de mooiste gebouwen van Valencia (waaronder de Catedral de Valencia), maar ook de Palau de la Generalidad. Hier zetelt vandaag de dag nog steeds het bestuur van Valencia.
  • Barrio del Carmen; het uitgaanscentrum van Valencia is hier te vinden in het hart van de oude stad. Pak hier een terrasje en bestel het typische ‘Agua de Valencia’; een drankje van cava, verse sinaasappelsap, cointreau en suiker.
  • Plaza Redonda; een kleurrijke markt op zondag met allerlei spullen; leuke souvenirs, speeltjes voor dieren, maar ook regionale producten met de handgemaakt. Op het lieflijke pleintje zijn talloze boetiekjes te vinden. Alleen al voor dit opmerkelijke pleintje is de markt een bezoek waard.In het diverse Valencia zijn niet alleen historische bezienswaardigheden te vinden, maar ook spectaculaire moderne bezienswaardigheden, zoals de Ciudad de las Artes y Ciencias. Dit complex van moderne architectuur is ontworpen door Santiago Calatrava. Santiago Calatrava is geboren in Valencia, maar inmiddels heeft hij wereldwijd verschillende grote en bekende projecten op zijn naam staan. De Stad van Kunst en Wetenschap kun je soms al vanuit het vliegtuig zien liggen en lijkt dan misschien nog aan de kleine kant, maar bij aankomst kan het zijn dat je jezelf zal verbazen door de grote, immense gebouwen. In de gebouwen vind je onder andere een aquarium, een operatheater, een wetenschapsmuseum.

Bezoek ook eens:
Alicante, Benissa, Moraira, Elche,
Javea, Denia en Torrevieja.

VANDAAG IN VALENCIA!

'Valencia
VALENCIA, DICHTBIJ BENIDORM!
Bent u geïnteresseerd om Valencia te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

Prijzen en beschikbaarheid