Javea, iets verder weg!

Javea is een vissersdorp dat uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming aan de Costa Blanca. Javea ligt ongeveer halverwege de Costa Blanca, tussen Calpe en Denia in.

De oude kern van Javea ligt niet direct aan het water, maar ongeveer een kilometer landinwaarts. Hier in de oude smalle straten is van het massatoerisme weinig merkbaar. Hier staan prachtige bouwwerken zoals de kerk van Sant Bartomeu en de Kapel van Santa Anna. Wie de oude binnenstad van Javea wil bezoeken die moet er rekening mee houden dat parkeerplek niet altijd even eenvoudig te vinden is.

De haven Duanes del Mar bestaat uit twee delen: de jachthaven en de vissershaven. ‘s Morgens komen de vissersboten hier aan wal om de vele bakken met zojuist gevangen vis naar de visafslag te brengen.

De gehele kuststrook van Javea is ongeveer drie kilometer lang. Het belangrijkste strand van Javea is Playa del Arenal (Platja de l’Arenal). Rondom dit fijne zandstrand ligt een wandelboulevard met veel restaurants, terrasjes en winkeltjes. Op het strand is het mogelijk om parasols en ligbedjes te huren. Aan de noordkant van Javea ligt een kiezelstrand La Grava. Dit kleinere strand kent net als het drukke Arenal een eigen wandelboulevard met aangename terrasjes. Ondanks de kleinere afmetingen is het La Grava strand minder druk dan het Arenal strand. Tussen deze twee stranden ligt Muntanya I. Dit is een strand van grote kiezels afgewisseld met grote stukken rotsachtig gebied. In dit rustige stuk van Javea zijn enkele relaxte strandtentjes met fantastisch uitzicht over de zee.

Nabij Javea liggen prachtige natuurgebieden. De berg Montgó biedt met een hoogte van 753 meter een fraai uitzicht over Javea. Ook zorgt deze berg er mede voor dat wind en slecht weer Javea wat minder gemakkelijk kunnen bereiken. Vanaf Montgó kunt u op heldere dagen het 90 kilometer verderop gelegen Ibiza zien liggen.

De markt is op donderdagochtend in de oude stadskern, te bereiken per bus vanaf het bussttion in Benidorm.

Bezoek ook eens:
Alicante, Benissa, Moraira, Elche,
Denia, Valencia en Torrevieja.

VANDAAG IN JAVEA!

'Javea
JAVEA, DICHTBIJ BENIDORM!
Bent u geïnteresseerd om Javea te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

Prijzen en beschikbaarheid