Elche, iets verder weg!

Elche wordt ook wel de bijzondere ‘Stad van de Palmbomen’ genoemd. Het is zowel een industrieel als toeristisch dorpje, zowel modern als trouw aan de tradities, direct aan zee en palmbomen. Kortom, door de ligging, middenin de boog van de Middellandse Zee, het heerlijke klimaat en de andere kenmerken is Elche een absolute aanrader een uitstapje naar te gaan maken.

Het aangename klimaat nodigt uit samen te genieten van het buitenleven, de natuur en de gastvrijheid.

Als je door de binnenstad een wandeling maakt, zul je merken dat het dorp een Arabische geschiedenis heeft wat extra sfeer geeft aan dit stadje. Een van de meest bijzonder plekken in Elche is het Palmeral de Elche; met ruim 200.000 palmbomen is het een van de grootste palmbomentuinen ter wereld. In de palmbomentuin vind je een hele speciale palmboom: de Palmera Imperial (wat ‘keizerlijke palmboom’ betekent). Deze palmboom is de enige palmboom ter wereld met zeven stammen en het uiterlijk heeft van een kandelaar. Sinds 2000 staat de palmbomentuin op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Naast heerlijk wandelen tussen de palmbomen zijn er voldoende mogelijkheden in het park: vele duiven en eendjes die gevoerd mogen worden, een muziektent waar regelmatig concerten zijn, een restaurant en een bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum heet El Huevo (het ei) en is te herkennen aan haar ronde, witte vorm.

Kortom; Elche is een absolute aanrader om naar toe te gaan!

Met openbaar vervoer is Elche wel te bereiken maar er zal altijd in Alicante overgestapt moeten worden, wat de reistijd behoorlijk kan verlengen, wij raden aan om een auto te huren.

Bezoek ook eens:
Alicante, Benissa, Moraira, Denia,
Javea, Valencia en Torrevieja.

VANDAAG IN ELCHE!

'Elche
ELCHE, DICHTBIJ BENIDORM!
Bent u geïnteresseerd om Elche te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

Prijzen en beschikbaarheid