Benissa, iets verder weg!

Benissa is een van de oudste dorpjes aan de Costa Blanca en heeft eigen alles binnen handbereik voor een ontspannende dag: het strand en de zee, de heuvels en de bergen, wijngaarden, palmbomen en een eeuwenoude cultuur.

In de omgeving van Benissa heb je talloze mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. De zee bij Benissa is prachtig; veel mooie baaien en kliffen. Benissa ligt 275 meter boven de zeespiegel.

In het oude centrum zijn nog veel historische gebouwen en monumenten te zien. In de kathedraal is een Franciscaner klooster gevestigd welke je kunt bezoeken. Naast de mooie gebouwen en monumenten is Benissa op zichzelf al een museum waardoor het bewandelen van de straten gelijk staat aan geschiedenis en cultuur inademen.

En als je ’s avonds wilt dineren, moet je het belangrijkste gerecht van Benissa proberen: de octopusstoofpot. In de regio is Benissa vooral bekend om de vleeswaren die je in talrijke slagerijen kunt kopen.

Op zaterdagochtend is er markt in Benissa aan de Calle San Nicola. De markt is zowel met de trein als met de bus te bereiken.Het treinstation is wel op ruim 20 min loopafstand.

Bezoek ook eens:
Alicante, Moraira, Denia, Elche,
Javea, Valencia en Torrevieja.

VANDAAG IN BENISSA!

'Benissa
BENISSA, DICHTBIJ BENIDORM!
Bent u geïnteresseerd om Benissa te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

Prijzen en beschikbaarheid