Alicante, iets verder weg!

Alicante wordt voor veel toeristen gezien als de aanvlieghaven voor een vakantie aan de Costa Blanca. Echter, Alicante heeft zelf ook genoeg te bieden. Alicante is voorzien van meerdere aangename stranden, maar ook voor kunst, cultuur, musea, winkels en boetiekjes en gezellige pleintjes met restaurants, cafes en bars ben je hier op de goede locatie. Een greep uit de bezienswaardigheden van Alicante zijn dan ook:

  • Castillo de Santa Barbara; hoog boven de stad prijkt het kasteel van Santa Barbara bovenop de berg Benacantil. Het merendeel van dit kasteel komt uit de zestiende eeuw en je kunt dit kasteel zowel per voet bereiken als een van de twee liften nemen naar boven.
  • Explanada de Espana; een prachtige promenade voor zowel overdag als ’s avonds. Een mooie wandeling vanaf de haven tot aan het Canalejas Park. Deze promenade is het zelfs het symbool voor Alicante en een must om te zien tijdens een dagtrip naar Alicante.
  • Plaza del Ayuntamiento; dit belangrijke plein heeft een statige uitstraling. Dit komt met name door het prachtige, barokke stadhuis en andere eeuwenoude gebouwen die aan dit plein liggen.
  • Basilica de Santa Maria; deze basiliek dateert tussen de veertiende en vijftiende eeuw. Binnen zijn hier veel rijkelijk gedecoreerde kunstwerken en de moeite van een bezoek waard.
  • El Barrio; deze traditionele wijk kenmerkt zich met knusse en traditionele huizen waarbij veel kleur is gebruikt. De vele straatjes en steegjes hebben veel niveauverschillen waardoor je soms op plaatsen komt waar het uitzicht fenomenaal is.
  • Panoramis; een gezellig winkelcentrum aan het einde van de Explanada de Espana. Naast de vele winkels vindt u hier ook een aantal entertainment bedrijven, restaurants en bars. Voor de kleine kinderen is er zelfs een avonturenpark ‘Aventura Park Alicante’ te bezoeken.
  • MACA-museum; het museum voor hedendaagse kunst. Het museum huisvest in het Casa de la Asegurada, een gebouw uit de zeventiende eeuw. Tegenwoordig is dit het oudste, burgerlijke gebouw van Alicante.

Op donderdag en zaterdag is er op verschillende plaatsen in Alicante markt. Op de Esplanada, bij de haven, zijn er elke dag verschillende stalletjes waar zelfgemaakte kunst verkocht wordt.

Alicante is zowel met de trein als met de bus prima te bereiken.

Bezoek ook eens:
Benissa, Moraira, Denia, Elche,
Javea, Valencia en Torrevieja.

VANDAAG IN ALICANTE!

'Alicante
ALICANTE, DICHTBIJ BENIDORM!
Bent u geïnteresseerd om Alicante te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

Prijzen en beschikbaarheid