Villajoyosa, dichtbij Benidorm!

Villajoyosa ligt onder de rook van Benidorm.

In het Valenciaans heet het plaatsje La Vila Joiosa. Het wordt ook wel één van de mooiste plaatsen aan de Costa Blanca genoemd. Het is dan ook verbazingwekkend om te zien hoe betrekkelijk rustig het strand op een willekeurige zomerdag in juli is. Misschien is dat wel te danken aan het formaat van het strand. Het goudgele zandstrand van Villajoyosa is bij elkaar maar liefst 3,5 kilometer lang en op redelijk wat plekken gaat de breedte richting de honderd meter.

Dé bezienswaardigheid is de gotische parochiekerk. Maar wat minstens zo indrukwekkend is, is de schilderachtige oude kern van Villajoyosa. De vele vissershuisjes die hier aan het strand liggen, zijn in prachtige pasteltinten geschilderd. Dit geeft Villajoyosa een geheel eigen en totaal herkenbaar gezicht. De reden dat de woningen zo’n karakteristiek uiterlijk hebben is dat de vissers op deze manier vanaf zee eenvoudig konden zien waar ze naartoe moesten. Tegenwoordig heeft dit deel van Villajoyosa vooral een toeristische functie. Met talloze restaurants en terrasjes is het een heerlijk plekje om een lekker visje te gaan eten en zo de omgeving van Benidorm te leren kennen.

Villajoyosa heeft ook verschillende chocoladefabriekjes waar nog op traditionele wijze chocolade gemaakt wordt. De Valor fabriek kun je ook bezoeken op gezette tijden.

Op donderdag is de markt in Villajoyosa, vlakbij het treinstation. De markt is dus prima te bereiken per trein maar ook de bus stopt in de buurt.

Bezoek ook eens:
AlbirAltea, Polop, Guadalest,
Finestrat, Calpe en Fuentes del Algar.

VANDAAG IN VILLAJOYOSA!
'Villajoyosa

VILLAJOYOSA, DICHTBIJ BENIDORM!
Ben je geïnteresseerd om Villajoyosa te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

 

Prijzen en beschikbaarheid