Guadalest, dichtbij Benidorm!

Guadalest… De naam klinkt romantisch, misschien zelfs met een vleugje Mexico. In werkelijkheid is het een dorpje met nog geen tweehonderd inwoners dat op nog geen half uur rijden van Benidorm ligt.

De voornaamste reden van al dit bezoek is de unieke ligging van het oorspronkelijk dorp, dat als een soort van kraaiennest in de bergen ligt en slechts te bereiken is via een tunnel in de rotsen.

Vanuit Guadalest heb je een formidabel uitzicht op de bergen en het iets lager gelegen stuwmeer van Guadalest. Op dit stuwmeer, dat te bereiken is één afslag voor het dorp Guadalest, kun je een boottocht maken met de Barco Solar, een volledig op zonne-energie aangedreven boot. Deze boottocht duurt 50 minuten en is alle dagen met uitzondering van zaterdag te maken. De tocht start elk heel uur vanaf 11 uur ‘s morgens en de laatste tocht is om 18 uur (van oktober tot en met maart om 16 uur).

Op drukke dagen kan het aan het einde van de ochtend erg druk zijn met geparkeerde auto’s. Vanwege de warmte kun je in de zomermaanden sowieso beter wat vroeger in de ochtend komen.

Rond 10 uur ‘s morgens gaat alles een beetje open en komt het dorp tot leven. Voor mooie foto’s heb je dan helaas in zuidoostelijke richting al last van te felle tegenzon. Het stuwmeer kun je dan wel goed vastleggen omdat het meer ten noorden van het dorp ligt. Voor de mooiste foto’s moet je aan het einde van de dag terugkeren als de avondzon een warme gloed over Guadalest en het dal gooit.

Vanaf Benidorm is er een rechtstreekse bus naar Guadalest. Deze bus vertrekt vanuit Benidorm 1 x per dag.

Bezoek ook eens:

AlbirAltea, Polop, CalpeFinestrat,
Villajoyosa en Fuentes del Algar.

VANDAAG IN GUADALEST!
'Guadalest

GUADALEST, DICHTBIJ BENIDORM!
Ben je geïnteresseerd om Guadalest te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

 

Prijzen en beschikbaarheid