Calpe, dichtbij Benidorm!

Calpe is een leuke badplaats met een moderne jachthaven. Het bijzondere plaatsje wordt gekenmerkt door de hoge rots die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is.

Het gezellige centrum van Calpe bestaat uit oude straten met witte huizen, talrijke winkels en terrassen. Ook ’s avonds valt er genoeg te beleven, er zijn talloze bars en discotheken.

Het bovenste deel van de plaats, met oude, kromme straatjes heeft een mooi, historisch karakter. Hier staan de oude wachttoren Torreo de la Peca, de restanten van de stadsmuren, een gotische kerk en het oude stadhuis. Zeer de moeite waard om hier rond te lopen.

Ruïnes uit de Romeinse tijd, waaronder het badencomplex ‘Banos de la Reina’, gelegen aan het strand l’Arenal-Bol – herinneren eraan hoe oud het plaatsje Calpe is. Aan de rand van dit plaatsje ligt tevens een zoutmijnenzone; veel bezocht door trekvogels.

Een prachtig, oud plaatsje met schoon water, een vriendelijke zee en een prachtig uitzicht op de rots ‘Penyal d’Ilfac’ maakt Calpe een leuk plaatsje om vanuit Benidorm een dag te bezoeken.

Ook in Calpe is de markt op zaterdag. Hier is het treinstation op grote afstand van het centrum, makkelijker te bereiken met de bus vanaf het busstation in Benidorm.

Bezoek ook eens:
AlbirAltea, Polop, Guadalest,
Finestrat, Villajoyosa en Fuentes del Algar.

VANDAAG IN CALPE!
'Calpe
CALPE, DICHTBIJ BENIDORM!
Bent u geïnteresseerd om Calpe te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

Prijzen en beschikbaarheid