Altea, dichtbij Benidorm!

Het plaatsje Altea ligt op 10 km van Benidorm en is ooit uitgeroepen tot mooiste plaats langs de Middellandse Zee. Het plaatsje staat vooral bekend als woonplaats van kunstenaars, wat zich uit in de vele winkeltjes waar authentieke kunstwerken worden verkocht, zoals sieraden, keramiek, schilderijen en kleding. De oude binnenstad ligt niet langs de kust maar op een heuvel, waardoor de Virgin del Consuelokerk met haar blauwe koepels uittorent boven de stad.

Wie de oude binnenstad wil bezoeken doet er verstandig aan met openbaar vervoer te komen (trein of bus). Kom je met de auto dan kan je het beste parkeren op de parking langs het strand en via de trappen omhoog lopen naar het gezellige plein bij de kerk en het indrukwekkende uitzicht op Altea, de Middellandse Zee en het verderop gelegen Benidorm. In de zomer is het goed toeven op het plein volop terrasjes en rastaurants, en regelmatig live muziek. Bovendien is er in de zomermaanden s’avonds een kunstmarkt.

Behalve het plein vallen hier ook de straatjes op met de vele witte huisjes. Deze straten stammen uit de tijd dat de moren hier de scepter zwaaiden en veel huizen zijn nog redelijk in de oorspronkelijke staat.

Een wandeling door de met kiezels ingelegde wandelpaden en trappen is zeker de moeite waard, vergeet zeker niet om je fotocamera mee te nemen zodat je hier een aantal prachtige plaatjes kunt schieten. Wie de Moorse kerk op haar mooist vast wil leggen moet dat eigenlijk niet in de stad zelf doen maar dan het beste met het ochtendlicht een mooi plekje opzoeken op één van de heuvels ten noordwesten van de stad.

De markt is in Altea op dinsdag, bij de sportvelden.

Te bereiken met de bus en trein. Vanaf het treinstation is het nog wel een kwartiertje lopen tot de markt.

Bezoek ook eens:
AlbirPolop, Guadalest, Finestrat,
Calpe, Villajoyosa en Fuentes del Algar.

VANDAAG IN ALTEA!
'Altea

ALTEA, DICHTBIJ BENIDORM!
Ben je geïnteresseerd om Altea te bezoeken, verblijf dan in onze comfortabele appartementen in Benidorm. Bekijk onze actuele prijzen en beschikbaarheid.

 

Prijzen en beschikbaarheid