Winkelen

Benidorm is voor de echte winkelliefhebber een heerlijke plaats om vakantie te vieren. Er zijn meer dan 2000 winkels te vinden met een aanbod voor ieder wat wils. Door de hele stad heen zijn boetiekjes en winkels met schoenen, kleding, sieraden, parfums, speelgoed, aardewerken, leer, sportartikelen, antiek, souvenirs en cadeautjes en nog veel meer.

Spanje  staat bekend om de lange openingstijden, dus je hebt tijd genoeg om na een heerlijke stranddag ‘s avonds te struinen langs alle winkeltjes.

Bij het Levante strand zijn winkelstraten zoals Calle Gambo, Martinez Alejos, Plaza Triangular, Avenida Mediteraneo, Avenida de Europa en Rincon de L’oix. De belangrijkste winkelstraat in Benidorm is Passeig de la Carretera,( beter bekend als het Kalverstraatje) en de omliggende autovrije straten. De leuke ‘winkelroute’ begint bij de calle Alameda naar de Paseo de la Carretera en de Plaza Mayor met leuke aangrenzende straatjes vol Spaanse gezelligheid. Hier staan ook veel kraampjes. Bij de marktkraampjes en de straatverkopers is afdingen aan te raden om de beste prijs te krijgen, in de winkels is dit echter niet gebruikelijk.

La Marina is een enorm winkelcentrum net iets buiten Benidorm. Met de bus vertrek je in de buurt van Gemelos 22 eenvoudig naar La Marina.

Het winkelcentrum heeft een mix van winkels waaronder de vertrouwde winkelketens zoals H&M, C&A, Mango, Springfield en vele anderen. Het winkelcentrum is volledig overdekt, wat het ideaal maakt op een regenachtige dag. Mocht het zonnetje toch gaan schijnen, is er op de tweede verdieping een groot terras met vele drank- en eetgelegenheden en vertier voor de kinderen. Mocht je zin hebben een film te gaan kijken, kan dat ook bij de grote bioscoop op de tweede verdieping. Ook is er een bowling centrum aanwezig.

Naast het grote winkelcentrum is het ook leuk om te struinen door de straatjes van het oude centrum of om één van de vele markten te bezoeken die Benidorm en de omgeving rijk is. Per taxi of bus is dit gemakkelijk te bereiken.