Uitgaan

Benidorm staat met name bekend als een vakantieoord voor oudere mensen, maar het tegendeel wordt bewezen met het bruisende uitgaansleven. De jongeren die Benidorm die Benidorm bezoeken kunnen alleen maar oordelen dat het uitgaansleven hier uitgebreider en gevarieerder is dan bijvoorbeeld Salou of Lloret de Mar.

Het nachtleven van Benidorm is voor iedereen geschikt! Er zijn enorme discotheken aan de rand van de stad, de kleinere discotheken, pubs met livemuziek, comedy-shows, bruine kroegen, tientallen cabaretshows en vooral showpubs waar je gratis optredens kunt zien van veel entertainers.

Bekende showpubs en cabarets in Benidorm zijn: Pancho’s Pub, Rockerfellas, Sinatras, Jailrock, Tommy’s, Buddies en Malibu. Bekende kroegen met live-muziek zijn: Daytona Rock Bar en de Ierse pub als Scruffy Murphys en The Shamrock.

De shows beginnen vanaf 20.00 u allereerst met entertainment voor kinderen. Rond 21.00-22.00 u beginnen de hypnotiseurs, goochelaars en imitators en tegen middernacht komt er meer volwassen entertainment. De shows zijn vaak van hoog niveau en sommige entertainers moet je gezien hebben, zoals Peat Loaf, MorPheus, Sticky Vicky en Ricky Stevens.

Uitgaan is over het algemeen vrij goedkoop en denk vooral aan de ‘happy hours’. Er is een groot aanbod aan Nederlandse kroegen; ideaal om leuke contacten te leggen! Naast de vele genoemde uitgaansmogelijkheden zijn er bingopaleizen, casino’s en speelhallen te vinden.

Het is veilig om uit te gaan in Benidorm, ook ’s nachts rijdt er heel veel politie door de straten en de grotere zaken hebben goede beveiliging. In de zomermaanden heb je vaak proppers die in de straten je proberen te overtuigen hun club binnen te gaan, maar ze zijn meestal niet té opdringerig.

De grootste discotheken vind je op Avenida de la Comunidad Valencia. Hier vind je de bekende Ku discotheek, de KM Discotheek en Penelope’s. Dit zijn discotheken met verschillende verdiepingen en dansvloeren, loungeruimtes, openluchtfeesten, zwembaden… Vooral in de zomer draaien vaak grote, internationaal geroemde dj’s. De entreekaartjes variëren, maar kan wel oplopen tot ca. € 25,-. Opvallend is ook dat drank hier duurder is dan in Benidorm zelf.

Als je niet van uitgaan houdt, hoef je niet weg te blijven. De uitgaansbuurt is gecentreerd rond een aantal straten, dus bij een verblijf bij Gemelos 22 heb je hier absoluut geen last van!

Na een avondje uit is het verstandig om een taxi te nemen. Een andere leuke bezigheid in de avond is wandelen over de gezellige boulevard of om te gaan winkelen want de meeste winkels zijn vaak tot laat in de avond geopend.