Taxi & Bus

Het openbaar vervoer in en rondom Benidorm is goed georganiseerd. Als je een dagje uit wilt naar een leuk plaatsje rondom Benidorm is dat goed te doen.

Er zijn twee bedrijven die de buslijnen van Benidorm voorzien: ALSA en Llorente.
Llorente is met gericht op de buslijn binnen Benidorm, terwijl ALSA vooral de busritten buiten Benidorm voorziet. De twee bedrijven overlappen wel met een aantal opstapplaatsen.

Bij beide stadsbussen geldt dat je uitsluitend kaartjes kunt kopen voor een enkele reis. Het is alleen mogelijk met kleingeld te betalen.

Wat wellicht wel een goede mogelijkheid is om een 10- of 20 rittenkaart te kopen. De rittenkaart kun je in de bus blijven opwaarderen en is goedkoper dan elke keer een los kaartje te kopen.

Je kunt vanuit Benidorm gemakkelijk de bus nemen naar de bekende plekken gaan zoals winkelcentrum La Marina, de themaparken of de nabijgelegen steden zoals Villajoyosa, Altea en Calpe.

Voor de actuele informatie omtrent de juiste prijzen en goede buslijnen, klik hier:

http://www.llorentebus.es/
https://www.alsa.es/en

Naast de goede busverbinding, is ook het vervoer per taxi in Benidorm is goed geregeld en een stuk goedkoper dan elders in Europa. Let hierbij goed op dat je de officiële taxi neemt. Deze taxi’s zijn goed te herkennen aan de blauwe streep en hebben een lichtbalk op het dak. In de taxi hangt een vergunning.

Taxi’s mogen niet overal stoppen, maar als er een taxi vrij is (dat kun je herkennen aan een groen lampje), dan zal hij op elke willekeurige plek stoppen. Overal in de stad zijn taxistroken te vinden en het is de bedoeling dat je daar de taxi neemt.

Neem de bus of taxi naar het winkelcentrum, het gezellige oude centrum of als je ’s avonds het bruisende nachtleven van Benidorm gaat ontdekken.