Tapas

Tapas zijn heerlijke, kleine Spaanse hapjes die in allerlei vormen verkrijgbaar zijn. Er zijn honderden verschillende soorten tapas en elke tapas bar heeft daarnaast wel zijn eigen specialiteit. Geniet tijdens de vakantie dan ook een keer van de lokale keuken. Je kunt dan het beste beginnen met een tapas die je herkent zoals een stukje tortilla of een stukje worst. Daarnaast kun je uiteraard ook de andere tapas proberen, zoals een lekkere gamba of olijven.

De kleine hapjes worden met name geserveerd met een glas wijn of bier met als reden dat er geen insecten in zouden komen. Dit gebruik komt oorspronkelijk uit de provincie Andalusië.

Lekkere tapasrestaurantjes vind je bij de vleet in het bekende ‘tapas steegje’ van Benidorm: Calle Santo Domingo. Deze straat loopt van Plaza de la Constitutio tot aan Santa Domingo en het is leuk om van bar naar bar te huppen en overal kleine porties te proeven. In het tapas straatje krijg je vaak ook een ‘tapa’ van het huis.

Wij raden de volgende tapasrestaurants dan ook van harte aan:

– La Cava Aragonesa
De bar is extreem populair bij de lokale bevolking en trekt daarom ook veel buitenlandse toeristen aan. Waar de lokale bevolking eet, is het eten vaak erg goed!

– Aurrera El Bodegon
In deze tapasbar heerst een authentieke sfeer; donker houten, vaten wijn en veel Spaanse mensen maken dit restaurant tot één van de chiquere tapas restaurants.

– Aurrera Sidreria
Her is hier altijd enorm druk en hier ervaar je het typisch Spaanse temperament van de vele Spanjaarden. De bar wordt voornamelijk bezocht door Spanjaarden die houden van heerlijke tapas. Als toerist moet je hier zeker binnen stappen!

– Elizando Taberno
Dit is een typisch Spaans eetcafé waar je naast een grote diversiteit aan tapas kunt kiezen voor het ‘Menu del Dia’ ofwel het dagmenu. Erg lekker is het brood met sardientjes en dat voor maar ca. €2,50.

Lees hier meer over andere restaurants en bars, bezoek ook eens een leuke markt of struin langs de gezellige boulevard met vele strandbarretjes.