Stranden

Het bekendste strand van Benidorm is Playa de Levante en ligt op ca. 400 meter van ons appartementencomplex Gemelos 22.

Benidorm is een badplaats in hart en nieren: je kunt hier eindeloos genieten van de zon, de zee en de prachtige stranden. De stad kent maar liefst vijf stranden met elk een eigen sfeer.

Het bekendste strand is Playa de Levante: het populairste strand met meer dan twee kilometer goudkleurig zand en een mooi uitzicht op Isla de Benidorm; het eiland voor de kust. Het strand strekt zich uit vanaf het oude stadscentrum tot aan de Sierra Helada.

’s Avonds is de boulevard prachtig verlicht en ook ’s ochtends leent dit strand zich uitstekend om de mooie zonsopkomst te aanschouwen.

Op het Levante strand is alles te vinden voor een heerlijke stranddag: vele watersportmogelijkheden, ligstoelen, veel horecagelegenheden, een levendige boulevard om te flaneren. Daarnaast is er een heuse strandbibliotheek waar het mogelijk is overdag een krantje te komen lezen of een goed boek te lezen of een potje te schaken.

Vlakbij het bekende Playa de Levante ligt Festilandia. Festilandia is een speelparadijs voor de kleintjes. Het is een soort kermis met o.a. springkussens en draaimolens.Vlakbij het bekende Playa de Levante ligt Festilandia. Festilandia is een speelparadijs voor de kleintjes. Het is een soort kermis met o.a. springkussens en draaimolens.

Het andere grote strand van Benidorm is Playa de Poniente. Dit strand ligt aan de andere kant van het centrum. Het strand is rustiger dan Playa de Levante en is daarom ideaal voor rustzoekers. De boulevard langs het strand wordt omgeven door palmbomen. Je kunt hier een prachtige wandeling maken en genieten van een hapje en/of een drankje bij verschillende horecagelegenheden. Met een lengte van ca. 2500 meter is dit een langer strand dan het Levante strand.

Tussen de stranden van Levante en Poniente, naast het ‘balkon van Europa’ ligt het kleinere strandje ‘Mal Pas’. Hiernaast ligt een haventje waarvandaan je gemakkelijk de boot kunt nemen naar Isla de Benidorm of om mee te gaan op snorkeltrip.

Ben je op zoek naar nog meer rust en natuur? Dan zijn de twee stranden ‘Calo Tio Ximo’ en ‘Calo Almadrave’ een aanrader.

Na een lange stranddag is het heerlijk om lekker te gaan eten en drinken of geniet van de Spaanse keuken en kies voor tapas. De winkels zijn elke dag tot laat geopend en je kunt hier naar hartenlust winkelen.