Oude centrum

Het oude centrum van Benidorm heeft veel charme. Het oude kerkje bovenaan de klippen, de smalle gangen met hun witgekalkte huisjes waaraan mooie gietijzeren balkonnetjes sieren, het kasteelpleintje met zijn felblauwe en witte kleuren… Het is nog het oude vissersdorpje voordat het een toeristische badplaats werd. De invloeden van die tijd zijn nog goed te zien en maakt dat dit een gezellige sfeer geeft in de straatjes.

Het ‘oude’ centrum van Benidorm ligt precies tussen de twee bekendste stranden Levante en Poniente. Het oude centrum heeft als centraal punt het ‘Castillo’ en de ‘Punta Candalfi’; een prachtige, wit marmeren balustrade met een mooi uitzicht over de zee. Hier zijn talloze straatjes met witte huizen die typerend zijn voor de oude Spaanse vissersplaatsen.

In het oude centrum zijn verschillende kunstenaars die ‘s avonds op straat mooie kunstwerken maken zoals portretten en karikaturen. Elke avond heerst er een gezellige drukte.

Naast de gezellige winkelstraatjes zijn er talloze uitgaansgelegenheden, bars, cabarets, clubs, cafés, restaurants en terrasjes. Een absolute ‘must-see’ om te ervaren als je in Benidorm verblijft!

Klik op de link en lees meer over de mooie stranden, de gezellige boulevard en het leuke uitgaansleven van Benidorm.