Zoek en Boek!

Excursies

Tijdens de vakantie in Benidorm is er meer te zien en te beleven dan een heerlijke stranddag. De dames bij de receptie van Gemelos 22 adviseren je graag welke excursie je kunt doen. Neem daarom eens deel aan een van de excursies en reserveer bij de receptie!

Jeep safari

Boek een jeep safari en ontdek het prachtige achterland van de Costa Blanca op een andere manier.

Ontdek het andere stuk van de Costa Blanca: langs vergeten bergdorpjes, bossen, riviertjes en ravijnen, via onverharde wegen en stoffige paadjes… Het achterland is rustig maar ruig, geen betere manier om het te trotseren dan met de jeep. Ontdek het mooiste van de natuur achter het stuur van een stoere 4×4.

Chauffeurs moeten minstens 21 jaar oud zijn, in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs, met minimum 2 jaar rijervaring. De klant maakt gebruik van deze huurwagens onder de wettelijke normen betreffende autoverhuur (huurcontract).

Deze excursie kan op twee verschillende manieren gereserveerd worden. Het is zowel mogelijk om zelf te rijden of je te laten rijden. Je kunt ervoor kiezen om de wagen te delen met andere deelnemers, je betaalt dan een prijs per persoon en in dit geval rijdt kun je kiezen wie er rijdt.

De jeep safari is aan te raden voor iedereen die zich niet te oud voelt! De lunch zit niet inbegrepen in de prijs, maar uiteraard zijn er mogelijkheden om te lunchen.

Inbegrepen: toegang tot de Algar watervallen. Brandstof en verzekering tegenover derden en inzittenden.

Niet inbegrepen: maaltijden & dranken. Schade berokkend door huurder(s) aan de wagen(s).

Discovery Tour

Hou je van zowel de kust als adembenemende uitzichten in de bergen? Dan is deze excursie perfect voor jou! Je gaat onder begeleiding naar de Marina Baja streek; een streek met veel karakter. Deze dagexcursie neemt je mee naar een omgeving waar de kust en het berglandschap het uitstekend met elkaar kunnen vinden.

Villajoyosa betekent ‘de vrolijke stad’ en die titel past het kuststadje als gegoten. De huizen hebben hier fleurige felgekleurde gevels, zodat de vissers hun stekje van ver zouden herkennen. Het is een eigenzinnig stadszicht dat heel wat kunstenaars aantrekt en inspireert. Dierenvrienden zullen de volgende halte zeker toejuichen. Vervolgens trek je het Aitanagebergte in voor een bezoek aan het Aitana Safaripark. In een magnifieke, natuurlijke omgeving is het mogelijk de wilde dieren te observeren en soms zelfs aan te raken zoals olifanten,buffels, giraffen, tijgers en leeuwen…noem maar op en profiteer van deze unieke kans.

Ook kinderen zullen hier zonder twijfel enorm van genieten! ’s Middags is het de beurt aan Guadalest. Het dorp dat zich op zo’n 600 meter hoog heeft genesteld in een wondermooi berglandschap telt amper 200 inwoners, maar krijgt jaarlijks zo’n 2 miljoen bezoekers over de vloer.

Dit gezellige dorpje is dankzij zijn unieke ligging, een ongeëvenaarde must-see. Je kunt er trouwens met een boot op zonne-energie een tochtje maken op het idyllische meer (optioneel) en daarna op eigen houtje het oude stadscentrum verkennen.

Inbegrepen: toegang tot safari Aitana.

Niet inbegrepen: maaltijden & dranken.

Costa Blanca Tour

Er wordt weleens beweerd dat het noorden van de Costa Blanca het allermooiste stuk is. Dat het gebied ruwer en groener is, niet zo vlak ook, dus mede daardoor des te verrassender. Bij het kunstenaarsdorpje stoppen wij. Bekende Spaanse artiesten komen hier voor de rust en inspiratie. En inderdaad, ‘de witte stad’ betovert; met haar schilderachtige binnenstad en het omliggende berglandschap palmt ze iedereen in. De felblauwe koepels van de parochiekerk steken ver boven Altea uit, zodat u het stadje van ver herkent.

Iets noordelijker gaat de tour langs het pittoreske dorpje Polop, waar je het miniatuurmuseum zult bezoeken. Ook wordt er een stop gemaakt bij de botanische cactustuin van Algar, die prachtig werd aangelegd in een kleine vallei. De natuurlijke waterval die zo’n 25 meter naar beneden stroomt, is een stukje natuur dat gezien mag worden.

Een tip voor de lunch en de trekpleiser van het bergdorpje Tarbena: een restaurant dat aanvoelt als een museum en aangekleed is in de sfeer van het communisme. De vleespaella is de specialiteit van het huis en het proeven meer dan waard!

Op de ‘Coll de Rates’, een bergpas die bij wielerfanaten welbekend is, heb je subliem panorama van de omgeving. Een fotoshoot is hier dus zeker op zijn plaats! Daarna wordt via de groene wijngaarden het karakteristieke dorpje Jalón bereikt, waar in de lokale bodega verschillende wijntjes geproefd mogen worden.

Inbegrepen: toegang tot Costa Magica in Polop, Cactus Algar, watervallen van Algar (seizoensgebonden, alleen in de zomer), wijnproeven in de bodega.

Viva Espana Tour (halve dag excursie, namiddag)

Finestrat, het vriendelijke dorpje dat zich innig vastklampt aan de bergen, staat eerst op het programma. De locatie is buitengewoon, de architectuur op en tot Moors en de aanblik… pure liefde. En alsof dat alles niet idyllisch genoeg is, wordt het bergdorpje omringd door welriekende boomgaarden waar je de sinaasappeltjes of citroenen van de bomen mag plukken. En proeven mag ook, want verser kan niet.

Na een gezellige koffiestop is de volgende verademing een rit met de plaatselijke boemeltrein van Altea naar Benissa: de sublieme vergezichten van de kustlijn en het rotsige, ietwatkunstige landschap spreken voor zich!

Na de afdaling langs vele druivenplantages, wordt deze leuke uitstap bij de vissershaven van Calpe op sfeervolle wijze afgerond! Je ziet de vissers de haven binnenvaren en hun vangst lossen. Leuk om te volgen is de visveiling, waarbij de vis per afbod wordt verkocht. Tenslotte wordt de dag afgesloten af met een gezellig onderonsje met een glaasje lokale wijn en een lekker aperitiefhapje vers uit de zee!

Inbegrepen: fruitpluk (seizoensgebonden), koffie & gebakje, wijn en vis aperitiefje, treinreisje.

Alle bovengenoemde excursies worden uitgevoerd door Local Tours in Benidorm.

Een andere leuke excursie voor jong en oud is:

Tornea Medieval – Middeleeuwse avond

Deze excursie is geschikt voor jong en oud en valt bij iedereen in de smaak. Je gaat 400 terug in de tijd en komt terecht in de Middeleeuwen en bent voor een avond in het kasteel van de Spaanse graaf Alfaz. Je neemt  deel aan een groots banket terwijl je geniet van ridderspelen die worden gehouden door de beste ridders van Spanje.

Na afloop van het banket kun je afdalen naar de ‘griezelkelder’ van het kasteel. Vooral kleine kinderen zullen dit reuzespannend vinden. Voor de bangeriken bestaat er de gelegenheid om te dansen totdat de bus weer vertrekt. Een leuke manier om de avond met familie en vrienden door te brengen.

Kijk ook eens bij een leuke dag uit in Benidorm in een van de bijzondere attractieparken of naar leuke activiteiten in en rondom Benidorm.

“Graag helpen wij je bij het reserveren van jouw excursie, activiteit en/of entree voor één van de vele attractieparken. Kom bij ons langs, bij de receptie van Gemelos 22 en vraag naar de mogelijkheden voor een leuke dag uit. We vertellen je graag over alle leuke dingen die er in en rondom Benidorm te doen zijn. Tot ziens in Gemelos 22 te Benidorm, Spanje!”