Eten & drinken

Aan eetgelegenheden in Benidorm geen gebrek! Je hebt hier een ruime keuze uit zowel de nationale keuken als de internationale keuken. Bijna alles wat je kunt vinden in Benidorm is goedkoper dan elders in Europa en dat geldt zeker ook voor de restaurants.

Er zijn meer dan voldoende Nederlandse restaurants te vinden en de dames bij de receptie informeren je hier graag over. Natuurlijk zijn er ook Spaanse restaurants waar je heerlijke paella kunt eten. Paella is een typische Spaanse rijstschotel met vlees en/of vis uit deze streek. Ook de verse vis staat is veelvuldig op de menukaart te vinden. En vergeet de Spaanse tapas niet!

In de meeste restaurants kun je onder de 10 euro persoon eten en vaak zit daar het drinken al bij inbegrepen! De meeste restaurants serveren typisch ‘fastfood’ of de gemakkelijke, bekende gerechten. Uiteraard zijn er ook duurdere restaurants, maar om echt gastronomisch te eten moet je wel iets langer zoeken. Voor ieder budget en smaak zijn er restaurants in Benidorm! Je vindt hier dan ook met gemak een Italiaans, Engels, Nederlands, Chinees of Grieks restaurant.

Voor een leuke avond uit kun je gaan eten in Benidorm Palace waar je tijdens het diner kunt genieten van een prachtige show. Daarnaast is het een absolute aanrader om naar het Castillo Conde de Alfaz te gaan: je waant je tijdens de avond in de middeleeuwen en terwijl je met je handen aan het eten bent, zijn de ridders aan het ‘vechten’ in de overdekte arena.

Als je zin hebt in een snelle hap zijn er in Benidorm ook veel mogelijkheden. Op verschillende plaatsen in de stad is het mogelijk om lekker eten te kopen bij een kraampje. Heel populair zijn de wafelverkopers van ‘manneken pis’.  Breng een bezoek aan de Belgische bakker aan de Calel Gerona voor een snelle hap in de middag; hier wordt heerlijke koffie en overheerlijke ‘Croque Monsieurs’ geserveerd. Voor de zoetekauwen is er ook een groot aanbod in snoepwinkeltjes en ijskraampjes. De ijsjes zijn over het algemeen wel duurder dan we in Nederland gewend zijn.

Wil je een typisch streekeigen product proeven? Ga dan op zoek naar de ‘Turron de Alicante’. Dit is een harde nougat en wordt met name in de winterperiode gegeten. Nog iets streekgebonden is de ‘Churros con chocolate’; de churros kun je veelal kopen op markten en bestellen in sommige bars en restaurants.

De volgende restaurants raden wij aan om in ieder geval te bezoeken tijdens de vakantie:

– De Blauwe Walvis (aan het Levante strand)
– Pinoccio (aan het Levante strand)
– De Kroon (aan de Calle Gerona)

Mocht je zin hebben in een lekker drankje dan is Benidorm ook de ideale vakantiebestemming: de cafés zijn er in overvloed en een pintje bier kost ca. € 1,50. Vraag bij een bar altijd naar de specials. Vaak wordt er voor een lage prijs een lekker drankje aangeboden. Veel kroegen hebben een ‘happy hour’ wat betekent dat er binnen een bepaalde tijd sommige dranken goedkoper zijn of dat je twee drankjes voor de prijs van één krijgt.

Lees ook meer over het oude centrum van Benidorm, de gezellige boulevard of het bruisende nachtleven.